Naslovna Crna Hronika Uhapšen Mostarac zbog teških krađa, šteta 100.000 KM

Uhapšen Mostarac zbog teških krađa, šteta 100.000 KM

0

– Banjalučka policija uhapsila je lice čiji su inicijali Z. P. iz Mostara zbog više teških krađa kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta od oko 100.000 КM.

Prilikom hapšenja ovo lice je pružalo otpor, čime je počinilo i krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Pretresom stana koji uhapšeni koristi u Banjaluci pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela – novac u različitim apoenima i valutama ukupne vrijednosti 2.230 КM, pet skupocjenih ručnih satova, kokain, herion, tablete, patike i garderoba.

Policija je utvrdila da je Z. P. na području Banjaluke od 2020. godine do 6. juna ove godine izvršio devet krivičnih djela teška krađa kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta od oko 100.000 КM.

Utvrđeno je da je za ovim licem raspisno pet aktivnih centralnih potjernica opštinskih sudova Mostar i Široki Brijeg, te je predat policijskim službenicima Centra sudske policije Novi Travnik.

Lice Z. P. uhapšeno je 21. juna u okviru akcije kodnog naziva „Sover“, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Srna Foto: Srna)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube