Naslovna Crna Hronika Uhapšen muškarac, pronađeno 75.000 KM, droga i oružje

Uhapšen muškarac, pronađeno 75.000 KM, droga i oružje

Lisen slobode
Foto: Ilustracija

Tridesetogodišnji E.V. iz Gračanice uhapšen je jer je u njegovoj kući i vikendici pronađeno više vrsta droge, novac i oružje.

U pretresima porodične i vikend kuće koje u Gračanici koristi E.V. pronađeno je oko pola kilograma droge, oko kilogram biljne materije koja asocira na kanabis, više od 900 komada tableta ekstazija, oko 75.000 KM u raznim apoenima, četiri puške, jedan puškomitraljez, više od 1.500 metaka različitog kalibra, tri pištolja, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Oduzete materije u narednom periodu biće predmet vještačenja, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Pretresi su izvršeni juče na osnovu naredbe Opštinskog suda Gračanica, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, s ciljem otkrivanja, dokazivanja i dokumentovanja krivičnih dijela iz oblasti zloupotrebe narkotika i nezakonitog posjedovanja oružja.

E.V. će danas uz izvještaj biti predat tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Navedene aktivnosti su rezultat uspješnog kontinuiranog rada službenika Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, koje će i u narednom periodu biti nastavljene u borbi protiv svih oblika kriminala, s ciljem očuvanja i unapređenja stanja bezbjednosti na području Tuzlanskog kantona, navedeno je u saopštenju.

 

(Srna)