21.7 C
Banja Luka

UHAPŠEN OTAC 2 DJECE Ovo je čovjek koji je Vanjinu ubicu iz Beograda odvezao u Tursku

Stefan Dimkovski iz Strumice, otac dvoje djece, je vozač koji je prevezao Ljupča Palevskog Palča, osumnjičenog za ubistvo 14-godišnje Vanje, iz Beograda do graničnog prelaza sa Turskom.

On je tada na svojim društvenim mrežama objavio fotografiju iz automobila na nekom putu u Turskoj.

Dimkovskog je juče popodne uhapsila makedonska policija na graničnom prelazu Dojrani. On sam je na nalozima na društvenim mrežama postavio fotografije rute istog dana kada se vozio sa Palevskim, koji je glavni osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske i Pančea Žižovskog.

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Nakon što je uhapšen na graničnom prelazu, on je detaljno ispričao planove Palevskog i lokacije na kojima je trebalo da bude u Turskoj.

O Dimkovskom se zna da je otac dvoje djece, a na društvenim mrežama ima fotografije simbola stranke „Desno“ koju predvodi Palevski. U pitanju je proruska desničarska stranka sa kontroverznim stavovima.

Mnogi političari, ali i javnost u Sjevernoj Makedoniji, sada traže da se pomenuta stranka zabrani.

Ruta preko Beograda

Palevski je 30. novembra vozilom „škoda super B“ kojim je upravljao njegov advokat prevezen u Srbiju. Tamo je prenoćio u hotelu, odakle ga je sutradan pokupio Dimkovski, sa džipom “lend rover” i preko graničnog prelaza „Gradina“ uveo u Bugarsku, pa u Tursku.

– Makedonsko ministarstvo je u kontaktu sa policijom u Turskoj, ali i njihovim operativcima. Potvrdili su nam da je Palevski pronašen u Balikesiru i da je želio da ode u Istanbul. Čekao je taksi da ga odveze, ali je ga je uhapsila policija dok je hodao jednim od auto-puteva kod Balikesira – rekao je ministar policije Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski.

Palevski će biti predat makedonskim vlastima kada bude okončan postupak ekstradicije, za koji Spasovski kaže da se nada da će biti okončan što je prije moguće.

Vještačenje pištolja i Vanjinog telefona

U okolini Skoplja pronađena su dva pištolja koja se dovode u vezu sa ubistvima. Pronađen je i Vanjin mobilni telefon. Spasovski je potvrdio da je Vanja upucana, a ne zadavljena, kako se pričalo. Očekuje da će se istraga o Vanjinom ubistvu proširiti, prenosi N1.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije podnijelo krivične prijave za dva ubistva. Tužilaštvo sada prelazi u fazu istrage protiv pet osoba. Njih četvorica osumnjičena su za otmicu i ubistvo Vanje i Pančea. Vanjin otac Aleksandar osumnjičen je za pomaganje u izvršenju krivičnog djela otmica maloljetne osobe.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here