Naslovna Najnovije Uhapšen radnik Tužilaštva BiH zbog korupcije

Uhapšen radnik Tužilaštva BiH zbog korupcije

0

Postupajući u odnosu na nulte tolerancije prema pojavama koruptivnih aktivnosti, u akciji po nalogu Tužilaštva BiH, lišen je slobode osumnjičeni Mustafa Vrabac (1985), uposlenik Tužilaštva BiH. Aktivnosti su proveli policijski službenici MUP-a RS i MUP-a KS.

Osumnjičeni je pod istragom da je u proteklom periodu stupio u kontakt sa jednom osobom te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10 000 eura, kako bi u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužilaštva BiH pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodno osumnjičenog.

U vršenju koruptivnih aktivnosti osumnjičeni je, uz naredbu Suda BiH i akciju tužilaštva i policijskih agencija, zadokumentiran i lišen slobode zbog kaznenog djela – primanje nagrada ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članka 219. KZ-a BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Glavni tužitelj naložio je suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz kapaciteta Tužilaštva BiH, priopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(BN Foto: Ilustracija) 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube