Naslovna Crna Hronika UHAPŠEN ZELENAŠ U BANJALUCI Iznuđivao novac od radnice kladionice, pa ukrao pare...

UHAPŠEN ZELENAŠ U BANJALUCI Iznuđivao novac od radnice kladionice, pa ukrao pare iz sefa

0

Miši Petkoviću iz Doboja predložen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je reketirao radnici kadionice i Banjaluci.

Ubanjalučkom tužilaštvu su rekli da se on sumnjiči za zelenaštvo i iznudu.

– Osumnjičeni je u vremenskom periodu od 23. septembra 21. oktobra, u ulici Carice Milice u Banjaluci, iskoristio povjerenje oštećene R.V.B, radnice u kladionici „Mocart“ i njenu materijalnu situaciju, te istoj dao novac na zajam a za sebe ugovorio nesrazmjernu imovinsku korist – rekli su u Tužilaštvu.

Osumnjičeni je potom uputio ozbiljne prijetnje na život i tijelo prema maloljetnom djetetu oštećene a upotrebom vatrenog oružja prijetio oštećenoj, te je od nje ukrao ključ od kladionice i šifru sefa a potom iz sefa uzeo novac u iznosu od 7.808,80 KM, cigarete u vrijednosti od 1.657 KM  i novac od vaučera u iznosu 3.165 KM.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja osnovane bojazni  da bi osumnjičeni boravkom na slobodi  mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke,te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube