28.7 C
Banja Luka

Uhapšeni Janićijević navodno povezan sa Banjskom

PRIŠTINA – Srbin Lazar Janićijević iz Zvečana, koji je danas uhapšen na Jarinju kada je krenuo na sahranu tragično stradalog Stefana Nedeljkovića koji je danas sahranjen u Vrnjačkoj Banji, navodno se dovodi u vezu sa događajima u Banjskoj, tvrde iz policije samoproglašenog Kosova.

Direktor te policije Gazmend Hodža rekao je na konferenciji za novinare da je na imanju uhapšenog, navodno, pronađeno oružje koje ga povezuje sa događajima u Banjskoj u nedjelju, 24. septembra.

„Izvršena je racija na njegovom imanju i pronađena izvjesna količina municije“, rekao je Hodža i dodao da postoji mogućnost Janićijevićeve umiješanosti u događaje u Banjskoj.

Hodža je rekao da će uhapšenom izvjesno biti određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

Iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju poručeno je ranije da je Janićijević bez razloga izveden iz automobila na Jarinju, te da je trenutak koji je Priština izabrala za privođenje pokazuje direktnu i sračunatu namjeru Aljbina Kurtija i njegovih ekstremista da Srbima zagorčaju život, da ih hapšenjima, lažnim optužnicama, prebijanjima, vrijeđanjima po nacionalnoj osnovi natjeraju da napuste svoja vjekovna ognjišta i sjever Kosova i Metohije etnički očiste od Srba.

Srpska lista ocijenila je da se hapšenjem Janićijevića uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja se progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od režima premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija.

U sukobu sa policijom samoproglašenog Kosova u nedjelju, 24. septembra, u selu Banjska stradali su Stefan Nedeljković, Igor Milenković i Bojan Mijailović, a poginuo je i jedan policajac. Zvaničnici Srbije su saopštili da su Srbi brutalno likvidirani, nakon ranjavanja i predaje.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here