Naslovna Crna Hronika Uhapšeno osam lica za kojima su tragali sudovi i policija

Uhapšeno osam lica za kojima su tragali sudovi i policija

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su osam lica za kojima su tragali sudovi i policija.

Službenici Jedinice granične policije Doljani juče su uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali E.DŽ. (34), jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Kladanj raspisala potragu zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Uhapšeni je kontrolisan na izlasku iz BiH, na graničnom prijelazu Doljani i predat je službenicima Policijske uprave Kladanj, saopšteno je iz Granične policije.

Istoga dana, na aerodromu Sarajevo na letu iz Ajndhovena, uhapšen je A.K. (23), jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave. On je predat službenicima kantonalnog MUP-a.

Službenici Jedinice granične policije Trebinje uhapsili su u subotu, 12. juna, muškarca čiji su inicijali A.M. (31), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovaj državljanin BiH kontrolisan je na ulasku u BiH na prelazu Ivanica i predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Istog dana, prilikom ulaska u BiH, na prelazu Kamensko uhapšen je M.LJ. (59), jer je ustanovljeno da ovog državljanina BiH i Hrvatske potražuje Opštinski sud u Travniku zbog krivičnog djela krađa i predat je službenicima Centra sudske policije Kantona 10.

Službenici Jedinice granične policije Gorica su u subotu, 12. juna, uhapsili M.Č. (41), državljanina BiH i Hrvatske, pri ulasku u BiH na prelazu Osoje, jer je utvrđeno da je za njim Federalna uprava policije (FUP) raspisala potragu zbog razbojništva, i predat je službenicima FUP-a.

Službenici Jedinice granične policije Zvornik uhapsili su prvog dana vikenda lice čiji su inicijali R.N. (42), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela krijumčarenje ljudi.

Državljanin BiH kontrolisan je na ulasku u BiH na graničnom prelazu za pogranični promet Zvornik i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Orašje u petak, 11. juna, uhapšen je T.T. (29), državljanin BiH i Hrvatske, jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje i predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Istog dana službenici Jedinice granične policije Izačić predali su državljanina BiH inicijala M.M. (39) službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontrolisan je na izlasku iz BiH na prelazu Izačić.

 

N.N.