30.7 C
Banja Luka

Uhapšeno šest lica, među njima i Jelena Majstorović

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) danas su u sklopu operativne akcije „Brend IV“, na području Banja Luke, Gradiške i Prnjavora  realizovali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, na šest lokacije.

Slobode je lišeno šest lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ i „Primanje dara i drugih oblika koristi“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Tužilašvu Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina dokumentacije, 13 satova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedena operativna akcija je realizovana po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa policijskom službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopšteno je iz Sipe.

Među šest uhapšenih u današnjoj akciji SIPA-e, kako prenose mediji, je i Jelena Majstorović, šefica Grupe za sprečavanje krijumčaranja i prekršaje u Regionalnom centru Uprave za indirektno oporezivanje BIH u Banjaluci.

(BN Foto:Ilustracija)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here