Naslovna Republika Srpska Uhvaćeni na djelu: SNSD-ove nelegalne radnje

Uhvaćeni na djelu: SNSD-ove nelegalne radnje

0

Teslićka policija u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Doboj oduzela je danas u blizini Teslića 45 m3 najkvalitetnijih bukovih trupaca od preduzeća “Braća Đurić MM” d.o.o. Teslić.

Kako saznajemo, policija je zaustavila kamion pomenute firme i ustanovila da je kvalitetni trupac bio zamaskiran ogrevnim drvetom, a da je kvalitetna roba nelegalno posječena.

Ono što ovaj novi slučaj malverzacija u vezi sa šumom u Tesliću čini posebno interesantnim, tvrdi naš izvor,  jeste činjenica da je vlasnik firme “Braća Đurić MM”, Milorad Đurić, član Predsjedništva teslićkog SNSD, a da je direktor teslićke Šumarije, Nenad Dušanić takođe član istog stranačkog organa i zamjenik predsjednika SNSD u Tesliću, Dalibora Panića.

Takođe, odnedavno je tehnički direktor ŠG Borja postao Milija Božić – šurjak pomenutog Milorada Đurića!

Kako tvrdi naš izvor, tako je ova stranačko-porodična grupa potpuno premrežila teslićku šumariju, a prema riječima očevidaca kamioni najboljih bukovih trupaca svakodnevno se mogu vidjeti kako voze u pravcu Federacije BiH, gdje metar kubni ove robe vrijedi 600 KM.

Postavlja se ponovo pitanje, kaže naš izvor, kako je moguće da stranačke kolege i bliski srodnici zajedno sjede za istim stranačkim i porodičnim stolovima sa vlasnikom privatne firme, a onda se u svojstvu službenih lica pojavljuju kao oni koji sa tim istim privatnikom potpisuju ugovore?

Nakon što je pomenuta privatna firma od strane policije nedvosmisleno uhvaćena u nedozvoljenim radnjama ostaje da se vidi da li će biti posljedica i za generalnog i tehničkog direktora koji su mu omogućili poslove u odjelima, te da li su nepravilnosti rađenu uz njihovo znanje i saglasnost.

Očigledno, tvrdi izvor, veze između teslićkog SNSD i javnog preduzeća šumarstva u ovom mjestu su duboke i brojne i krajnje je vrijeme da tužilaštvo da odgovor na evidentne zloupotrebe javnih resursa u političke i privatne svrhe.

Izvor: Rtvbn.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: