Naslovna Najnovije UKC RS tri miliona za nabavku novog PET/CT skenera

UKC RS tri miliona za nabavku novog PET/CT skenera

0

Upravni odbor Кompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio je danas isplatu tri miliona КM Univerzitetsko kliničkom centru Banja Luka za nabavku novog PET/CT skenera.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora, prihvaćena je informacija Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u kojoj se navodi da se novi skener nabavlja s ciljem obezbjeđivanja kvalitetnije i dostupnije zdravstvene zaštite za pacijente, s obzirom da se radi o zdravstvenoj usluzi koja se pruža za sve stanovnike Republike Srpske.

PET/CT jedna je od najefikasnijih neinvazivnih dijagnostičkih metoda danas. Primjenjuje se u dijagnostici malignih oboljenja, procjeni proširenosti bolesti, planiranju radioterapije, procjeni efikasnosti liječenja, i u slučajevima kada treba utvrditi da li je masa dobroćudna ili maligna. Budući da ovaj aparat omogućava snimanje i istovremeni pregled cijelog tijela, moguće je procijeniti i proširenost bolesti na druge organe. PET/CT se takođe koristi i za identifikovanje neuroloških i kardiovaskularnih oboljenja, saopšteno je nakon sjednice.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube