23.7 C
Banja Luka

Ulazak u Banjsku i dalje nije dozvoljen „U srpske kuće ulaze specijalci ROSU, prebijaju civile, šamaraju ih i vrijeđaju“

Situacija u selu Banjska, nakon sukoba kosovske policije i lokalnih Srba, i dalje je napeta. Ulazak u selo i dalje nije dozvoljen, dok mještani mogu izlaziti i ulaziti zbog medicinskih potreba, kao i u kupovinu osnovnih namirnica, rekao je zamjenik direktora kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Eljšani je rekao da su dve osobe uhapšene u hotelu u selu Banjska, nakon što je, kako on tvrdi, na parkingu hotela pronađen automobil pun oružja.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prethodno je saopštio da Srbi na sjeveru KiM prolaze nezapamćeni teror “o kome nećete čuti riječ osude od strane međunarodnih predstavnika”, te da u srpske kuće ulaze specijalci Rosu i prebijaju civile, šamaraju ih i vrijeđaju.

– Tokom dana na sjeveru su na više sati bili privedeni vozač i tehničar srpskog saniteta u bazu Rosu na Brnjaku. Razbijeni su danas dijelovi kompleksa Rajska banja, a troje zaposlenih je proizvoljno uhapšeno. Takođe, kosovska policija je demolirala i prostorije Pošte u Banjskoj – istakao je Petković u sinoćnjem saopštenju.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here