Naslovna Najnovije Umjesto Dodikovog izvinjenja, novinarka iz Banjaluke dobila nove prijetnje

Umjesto Dodikovog izvinjenja, novinarka iz Banjaluke dobila nove prijetnje

0

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, nakon što se juče na press konferenciji obrušio na N1 televiziju, pozvao je novinarku Snežanu Mitrović na telefon, galamio, vrijeđao je i psovao.

Novinarka N1 BiH Snežana Mitrović nakon svega se osjeća uznemireno i ugroženo.

“Nažalost, navikli smo na uvrede i verbalne napade na press konferencijama. Vrlo je opasno što je novinarska zajednica oguglala na takav vid napada. Ja sam danas možda malo i razočarana, jer je generalno medijski prostor ostao nijem na ono što je juče izrečeno na press konferenciji. Ne treba meni advokat niti odbrana, ja se branim svojim čestitim radom već 20 godina. Ali, kada funkcioner prizna da ima službu koja prati rad novinara, to je vrlo opasno i za mene indikativno. Za mene je to poziv da istražni organi provjere ove navode, kakve to službe prate rad medija i novinara i da li to rade zakonito“, piše N1.

Poziv iz Dodikovog kabineta, psovke i uvrede

Nakon neformalnog priznanja o praćenju,  u četvrtak oko 15.30 časova, novinarka Mitrović je dobila poziv iz Kabineta predsjednika Republike Srpske sa fiksnog 051 broja.

Pozvala ju je izvjesna Vesna koja je prebacila vezu Miloradu Dodiku.

Novinarka N1 kaže da se sve desilo vrlo brzo, u jednoj minuti. Javila se jer je pomislila da Dodik želi da se izvini zbog nastupa od prije koji sat.

“Naivno sam to pomislila. Kroz glavu mi je prošlo da će možda da pristane i na intervju, jer zahtjeve šaljem redovno. Umjesto toga uslijedile su psovke i galama, nisam mogla ni doći do riječi. Po prvi put dobijam takav poziv. Gospodin Dodik je negodovao i vikao zbog teksta objavljenog na portalu N1. Krenuo je da viče i psuje, bilo je vrlo lično i neugodno. Vrlo stresno. U toj minuti razgovora upotrebljavao je nepristojne riječi, psovao je, koristio je riječi na “J”…, navela je ona.

Ovaj incident smatra najgorim dosad.

Sve je prijavila Liniji za pomoć novinarima. U policiju kaže za sada nije otišla, a da ima tonski zapis poziva iz kabineta predsjednika, učinila bi to momentalno.

(BN/N1) Foto: N1

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube