Naslovna Najnovije Umjesto jeftinijeg gasa imamo samo šarene laže vlasti

Umjesto jeftinijeg gasa imamo samo šarene laže vlasti

0

Tvrdnja premijera Radovana Viškovića da zahvaljujući vlasti u Srpskoj imamo 10 puta povoljniji gas nego u Evropi je na nivou njegove dobro poznate izjave da čovjek bez hrane, vode i pića može izdržati mjesec i po dana, kaže Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS.

Pandurević napominje da je Višković zaboravio reći i da imamo 100 odsto skuplji gas nego što ga plaćaju domaćinstva u Srbiji.

„Za razliku od Srbije koja zaista ima najpovoljnije cijene gasa i čiji građani nisu suočeni sa poskupljenjem ovog energenta, a koja je obezbijedila i 500 miliona kubika u skladištima u Mađarskoj, mi imamo samo šarene laže naše vlasti. Niti znamo hoće li biti gasa, niti hoćemo li moći plaćati astronomske cijene. U odnosu na jul prošle godine, gas je poskupio za 80 odsto i sasvim je izvjesno da će do kraja godine poskupiti još jednom“ istakla je Pandurević.

Podsjetila je da je samo prije mjesec dana Milorad Dodik obećao da će Srpska imati najjeftiniji gas na tlu Evrope, tvrdeći da je sa ruskim predsjednikom Putinom dogovorio da za nas nema poskupljenja do kraja godine.

„Ne vjerujem da je riječ o grešci u prevodu ili da predsjednik Putin nije održao riječ. Jasno je da nas je Dodik lagao. Prosto se plašim koliki će nam računi doći nakon što napravi još jedan predizborni selfi sa predsjednikom Putinom“, kaže Pandurević.

Poručuje da se umjesto šarenih laža od premijera očekivalo da sačini plan subvencionisanja za grijanje makar za socijalno ugrožene kategorije stanovništva

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: