Naslovna Izdvajamo Urednik Dodikove UNA TV Admir Aljimi objavljuje ratne poruke i veliča Armiju...

Urednik Dodikove UNA TV Admir Aljimi objavljuje ratne poruke i veliča Armiju BiH

0

Admir Aljimi, urednik televizije UNA TV Igora Dodika u javnom prostoru ne krije svoje ratnohuškačke stavove.

Ništa to ne čudi kada znamo pravu pozadinu priče, odnosno vlasništvo nad ovom TV kućom, čiji je pompezno najavljivani početak rada neslavno propao, a prvo izdanje informativne emisije ,,UNA dan” pokušavaju da zaborave i urednici i novinari ali i gledaoci.

Glavna tema jedinog ,,UNA dana” je bila ni manje ni više nego vlasnik ovoga medija – Milorad Dodik.

Takođe, u posljednje vrijeme često se govorilo i o Dodikovom vlasništvu nad banjalučkom Alternativnom televizijom koja, gledaj slučajnosti, emituje iste filmove kao i UNA TV.

Ove dvije Dodikove medijske kuće smještene su i na istoj adresi u Banjaluci u Gundulićevoj ulici.

Zastupnik „Une“ je Dejan Jocić koji je predsjednik Upravnog odbora.

Da je Jocić idejni začetnik tog projekta, a da je pokretač „Foundcenter Investment GmbH“ saopšteno je i zvanično početkom septembra kada se u medijima pojavila informacija da će na „Uni“ svoj show imati pjevačica Severina, ali tada se sakrilo da je suvlasnik i banjalučka kompanija „Infinity media“.

„Infinity media“ je kćerka firma grupacije „Infinity International Group“ u čijem je sastavu i javnosti po tenderima poznati „Prointer ITSS“, a koja se veže za porodicu srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Dodik je ranije potvrdio da je njegov sin Igor povezan sa „Prointerom“.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je 2019. godine Dodik u Narodnoj skupštini.

U međuvremenu je od tada do sada osnovana „Infinity“ grupacija za koju se kao zvaničan vlasnik vodi Đorđe Đurić, a čiji je direktor Bojan Vujić koji je ranije rukovodio „Prointerom“. U toj grupaciji za sada je više od 14 firmi.

Još jedna firma osnovana je 24. septembra ove godine pod imenom „Time for Una“, čiji je osnivač „Una World“, a direktor je Dario Trokić. Djelatnost je „emitovanje televizijskog programa“.

Obje nove firme, „Una World“ i „Time for Una“ osnovane su na istoj adresi i sa istim brojem telefona, a čijom smo provjerom utvrdili da je ustvari broj registrovan na „Vizija Računovodstvo“.

Nakon što je Severina odbila angažman na „TV Una“ istakavši da to radi jer se ispostavilo da je riječ o partnerstvu s porodicom Dodik, Milorad Dodik je rekao da to nije tačno i da nema nikakve veze sa tom televizijom.

banjaluka-24

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: