Naslovna Izdvajamo Uskoro o kandidaturama: U SDS vjeruju u DOGOVOR s Nešićem i Selakom

Uskoro o kandidaturama: U SDS vjeruju u DOGOVOR s Nešićem i Selakom

0

Predsjedništvo i Glavni odbor SDS trebalo bi da do 22. maja konačno objave ime kandidata te stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH, saznaje Srpskainfo.

Prema tvrdnjama izvora našeg portala, aktuelni šef SDS, Mirko Šarović, trenutno ima veće šanse da se domogne kandidature u odnosu na predsjednika Glavnog odbora, Milana Miličevića, koji nezvanično važi za Šarovićevog najozbiljnijeg konkurenta.

Inače, sagovornici Srpskainfo, koji su insistirali na anonimnosti, takođe tvrde da nije isključeno da u posljednji čas dođe do dogovora o zajedničkim kandidatima opozicije za dvije najvažnije inokosne funkcije (predsjednik RS i srpski član Predsjedništva BiH), iako je DNS, kao stranka koja se opoziciono deklariše, samostalno objavila imena svojih kandidata. Još ranije je to uradila PDP, koja je Jelenu Trivić imenovala kao svog kandidata za predsjednika Srpske.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Oni otkrivaju i to da bi upravo SDS, kao predvodnik opozicije, u bliskoj budućnosti trebalo da inicira održavanje sastanka s liderima DNS i SPS, strankama koje su napustile vladajuću koaliciju i izrazile želju za zajedničkim opozicionim nastupom, ali su do sada, kako navode, od “perjanica” opozicije iz SDS i PDP uglavnom bili ignorisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: