Naslovna Najnovije Uskoro prva ostavka u Savjetu ministara BiH?

Uskoro prva ostavka u Savjetu ministara BiH?

0

Zoran Tegeltija je jučer imenovan za ministra finansija BiH, ali za nekoliko mjeseci bi mogao dati ostavku na tu funkciju, saznaje Klix.ba.

Naime, prema nezvaničnim informacijama a koje je objavio Klix, SNSD i HDZ su postigli dogovor da pozicija direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) pripadne stranci sa sjedištem u Banjoj Luci.

U rukovodstvu SNSD-a već vide Tegeltiju, bivšeg ministra finansija RS-a i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, kao budućeg direktora UIO i čovjeka koji će zamijeniti Miru Džakulu (HDZ) koji već dva mandata vlada ovom krucijalnom državnom institucijom. Džakuli je, podsjetimo, istekao mandat i novoformirano Vijeće ministara BiH treba novo ime.

Dodik namjerava čuvati Tegeltiju u Savjetu ministara BiH sve do trenutka kada bude potrebno imenovati novog direktora Uprave za indirektno oporezivanje, piše ovaj portal

Plan je da nakon Tegeltijine ostavke u njegovu fotelju ministra finansija BiH zasjedne kadar SNSD-a i to će najvjerovatnije biti neko sa područja istoka Republike Srpske, tačnije iz Istočnog Sarajeva.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube