Naslovna Najnovije Uskoro razgovori oko kandidata za gradonačelnika

Uskoro razgovori oko kandidata za gradonačelnika

0

Gradski odbor SDS Banjaluka, u naradnom periodu tek treba da obavi bilateralne razgovore sa strankama iz opozicije, na temu mogućeg zajedničkog nastupa na lokalnim izborima, istakao je Željko Raljić, predsjednik Gradskog odbora SDS.

Dakle, kaže on, nije još zvanično razgovarano na ovu temu sa bilo kim iz strankama opozicije.

“Samim tim nismo davali ni podršku nikome od naših političkih partnera za moguću kandidaturu Gradonačelnika Banjluke. Naravno da postoje razmišljanja unutar Gradskog odbora da SDS ima svog kandidata za gradonačelnika. I to je jedna od mogućnosti koja je još u opticaju. O tome tek treba da se odlučuje u predstojećem periodu i verifikuje od strane Glavnog odbora i Predsjedništva stranke”, poručio je Raljić.

On kaže da je u ovom trenutku u Banjaluci je još aktuelan koaoalicioni sporazum iz 2020. godine potpisan od strane tadašnjeg rukovodstva SDS-a i PDP-a a čijom dosadašnjom realizacijom ne možemo biti zadovoljni.

“Svakako, da nam je želja da SDS okupi sve zainteresovane stranke u jedan snažan opozicioni blok gdje bi na taj način pokušali ostvariti cjelokupnu vlast u gradu, kako bi u budućnosti izbjegli brojne blokade i opstrukcije skupštinske većine. A stanovnici  Banjaluke napokon dobili normalan način funkcionisanja grada, kako to i zaslužuju”, zaključio je Raljić, saopšteno je iz SDS.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube