Naslovna Najnovije Usvojen budžet Bijeljine, gradonačelnik najavio pokretanje postupka

Usvojen budžet Bijeljine, gradonačelnik najavio pokretanje postupka

0

BIJELJINA – Odbornici Skupštine grada Bijljnina usvojili su danas gradski budžet od 51,5 miliona KM, kao i dva amandmana SNSD-a.

„Od izuzetne je važnosti da ovaj strateški dokument konačno bude usvojen kako bi grad nastavio normalno da funkcioniše“, ocijenio je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

SDS je odustao od svojih 10 amandmana, kao i PDP od jednog amandmana.

U ime Koalicije za Bijeljinu, koja čini skupštinsku većinu, odbornik SNSD-a Miroslav Milovanović je odgovorio da ne povlači predložene amandmane.

Odbornici su razmatrali i izvještaje o radu gradonačelnika, kao i Centra za kulturu, Muzeja i Agrarnog fonda za prošlu godinu.

Nakon što su odbornici usvojili odluku da se nastavi sa radom sjednice Skupštine grada, gradonačelnik Ljubiša Petrović je napustio današnju sjednicu.

Sjednicu su napustili i odbornici SDS-a i PDP-a, koji podržavaju gradonačelnika.

Đurđević je rekao da ni oko ovoga nije bilo saglasnosti na međustranačkom sastanku, ali je na glasanje stavio odluku odbornika o tome da li su za odlaganje sjednice.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da će sjednica nastaviti sa radom, a gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović zatražio je da se rad prekine i nastavi kasnije ili drugi dan, s obzirom na to da na sastanku šefova odborničkih klubova nije postignut dogovor niti usaglašavanje o amandmanima na gradski budžet od 51, 5 miliona KM.

Petrović najavio pokretanje postupka

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najavio je pokretanje postupka ocjene zakonitosti i ustavnosti pred Ustavnim sudom amandmana skupštinske većine na gradski budžet, koji je danas usvojen u lokalnom parlamentu.

„Neću da ovakvoj sjednici dajem ligitimitet, zato što podneseni amandmani skupštinske većine nisu u skladu sa zakonskim procedurama“, rekao je Petrović novinarima tokom pauze sjednice.

 

(Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: