30.7 C
Banja Luka

UVREDLJIVI TRANSPARENTI Ispred Suda i Tužilaštva BiH okačene porukama Srbima (FOTO)

Ispred Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu danas su okačeni transparenti sa uvredljivim porukama Srbima.

Na transparentima je pisalo “Sljedeći put nećete morati lagati da smo vas otjerali iz Sarajeva i okoline“ i “Četnici su najveće kukavice”, prenosi RTRS.

Transparenti su zakačeni sa vanjske ograde dvorišta Suda i Tužilaštva BiH.

Transparent s uvredljivom porukom Srbima
FOTO: RTRS/SCREENSHOT

U večernjim satima na lice mjesta su izašli pripadnici policije kantona Sarajevo, a oko 20.30 sati je ženska osoba uklonila transparente.

Kako je ranije pisala Srna, sarajevska policija zabranila je održavanje protesta Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH) u petak, 1. septembra, ispred Suda i Tužilaštva BiH zbog neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbjednosnih razloga.

Nadležni policijski organ procijenili su da bi usljed održavanja predmetnog javnog skupa “nastupila stvarna opasnost od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu”.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović podnio je u četvrtak, 24. avgusta, zahtjev za održavanje mirnog skupa 1. septembra ispred zgrade Tužilaštva BiH zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Miloša Lukića. Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here