Naslovna Izdvajamo UŽIČKO KOLO U CENTRU ZAGREBA: Na trgu Bana Jelačića vijorila se srpska...

UŽIČKO KOLO U CENTRU ZAGREBA: Na trgu Bana Jelačića vijorila se srpska zastava uz najpoznatije kolo, a ovo je bio povod (VIDEO)

0

Na trgu Bana Jelačića u Zagrebu danas su pažnju privukli momci i devojke odeveni u srpsku narodnu nošnju, sa zastavom Srbije u rukama koji su igrali Užičko kolo.

Kako prenosi hrvatski portal, radi se o manifestaciji „Međunarodna smotra folklora“, koja se u Zagrebu održava od 23.6. do 1.8. 2021. godine.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vide se članovi KUD-a iz Srbije u srpskoj narodnoj nošnji igra na centralnom delu trga, dok građani Zagreba znatiželjno gledaju i snimaju folkloraše.

Prema programu na sajtu manifestacije, ovaj nastup na trgu Bana Jelačića nije uvršten u redovni program, a, pored toga, u delu gde stoje gostujuća KUD društva, piše da je ove godine učešće u manifestaciji uzelo Izvorno udruženje „Mika Šestak“ iz Svrljiga, ali i dalje nije poznato da li su baš oni Zagrepčanima predstavili najpoznatije srpsko kolo.

U komentarima ispod objave na Tviteru, usledili su brojni komentari, od kojih su se najviše izdvojila dva: „Baš lepo. Mogli bismo i mi tako nešto na Trgu Republike…“ i „Hrabro“.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube