Naslovna Izdvajamo Vanredno u Vladi: Konačno „čistka“ u Šumama Srpske

Vanredno u Vladi: Konačno „čistka“ u Šumama Srpske

Zgrada Vlade
Kako BN saznaje jutros u zgradi Administrativnog centra vlade Republike Srpske održan je sastanak Milorada Dodika, Željke Cvijanović i Radovana Viškovića, gdje je odlučeno da se smijene direktori (v.d.) u JP Šume. Oglasio se i Komitet…

Savez nezavisnih socijaldemokrata smatra nedopustivim da je jedanaest šumskih gazdinstava u Republici Srpskoj iskazalo gubitak u poslovanju i ocjenjuje da ne postoje opravdanja za tako loš rezultat u radu.

SNSD traži od Vlade Republike Srpske, nadležnog ministarstva i Јavnog preduzeća Šume Srpske hitnu smjenu odgovornih za loš rezultat u poslovanju svih jedanaest gazdinstava, saopšteno je iz ove partije.

Takođe, SNSD traži od nadležnog ministarstva da predloži i imenuje novo rukovodstvo na period od šest mjeseci s ciljem stabilizacije i obezbjeđivanja pozitivnih trendova u poslovanju.

– Od istražnih organa SNSD traži da izvrše uvid u rad ovih šumskih gazdinstava i utvrde eventualne nezakonitosti u radu – ističe se u saopštenju..

Kako BN saznaje jutros u zgradi Administrativnog centra vlade Republike Srpske održan je sastanak Milorada Dodika, Željke Cvijanović i Radovana Viškovića, gdje je odlučeno da se smijene direktori (v.d.) u JP Šume.

Kako saznajemo zakazana je jutros i posebna sjednica vlade, na kojoj će ove smjene biti i realizovane.

Da podsjetimo da su sindikalci u emisiji BN TV „Izazovi“ u petak, posvećenoj stanju u Šumama prozvali vlast Republike Srpske da prestanu sa svojim lošim odlukama rušiti preduzeće „Šume Republike Srpske“.

– Strah od lokalnih moćnika, strah od gubljenja plate nisu jači od radnika koji su spremni da izađu na proteste ako se nastavi urušavanje ovog preduzeća, poručili su sindikalci, u emisiji „Izazovi“ BN TV.

(BN)