28.7 C
Banja Luka

Velika akcija MUP-a Srpske, 10 uhapšenih zbog droge

Banjaluka– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske pokrenuli su opsežnu akciju pod nazivom „Roleks“ u okviru koje je do sada uhapšeno deset osoba osumnjičenih za prodaju droge.

Akcija se sprovodi na osnovu razmjene operativnih informacija s EUROPOL-om s ciljem procesuiranja veće grupe lica koja su, kako se navodi, od kraja 2019. do početka 2021. godine kao organizovana kriminalna grupa, prometovala drogu na teritoriji Bosne i Hercegovine, Crne Gore i drugih zemalja zapadnog Balkana.

„Na osnovu naredbi nadležnih sudova, u toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata, kao i prevoznih sredstava na ukupno 24 lokacije na području Banjaluke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo. Na širem području BiH uhapšeno je deset lica nad kojima se sprovodi kriminalistička obrada,“ saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet vodi akciju uz podršku Jedinice žandarmerije MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banjaluka, Trebinje i Foča. Takođe, saradnja sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-om Livanjskog Kantona značajno doprinosi uspehu operacije.

Ova akcija je deo šireg nastojanja policijskih i pravosudnih organa Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u borbi protiv organizovanog kriminala i trgovine drogom, koje predstavljaju ozbiljnu pretnju po bezbednost i stabilnost regiona.

Dodatne informacije o identitetu uhapšenih i zaplenjenim količinama droge očekuju se nakon završetka kriminalističke obrade i analize zaplenjenih materijala. MUP Republike Srpske naglašava svoju posvećenost nastavku borbe protiv svih oblika organizovanog kriminala u saradnji s domaćim i međunarodnim partnerima.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here