15.7 C
Banja Luka

Velika nabavka Predsjedništva BiH: Kupuju limuzine i džipa

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, kako saznaje Fokus.ba, raspisalo je juče čak tri tendera kojim nabavljaju limuzine i džipa ukupne vrijednosti 489.200 KM (bez PDV-a). Ako na ovo dodamo i iznos PDV-a ukupna cijena nabavke službenih vozila iznosi 572.364 KM!

Prema zvaničnim podacima s portala javnih nabavki, za jedan dan, dakle jučer, raspisani su tenderi za nabavku „putničkog motornog vozila-višenamjenska limuzina za potrebe Predsjedništva BiH“ po cijeni od 89.037 KM (s PDV-om), zatim „vozila kategorije M1 za potrebe Predsjedništva BiH“ koje bi trebalo koštati 318.357 KM (s PDV-om), te „motornog vozila SUV za potrebe Predsjedništva Bosne i Hercegovine“, čiji je iznos procijenjen na 164.970 KM (s PDV-om).

Inače, ovo su prve nabavke limuzina novog sastava Predsjedništva BiH u kojem sjede Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić.

Podsjetimo, mediji su u novembru odnosno u decembru 2022. pisali i o nabavkama dvije limuzine koje su ukupno koštale 134.700 KM.

Međutim, tenderi za ove limuzine bili su raspisani još u mandatu Predsjedništva BiH u sastavu Milorad Dodik, Šefik Džaferović, Željko Komšić.

Prvbitno je tender bio raspisan na iznos od 285.000 KM i to za kupovinu tri limuzine. Međutim, kupovina treće limuzine nije realizirana.

(Fokus)  Foto:Pixsell

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here