21.7 C
Banja Luka

(VIDEO) DOČEKAN APLAUZOM Dodik stigao u Sud BiH, očekuje se ispitivanje prvih svjedoka

Današnje ročište pred Sudom Bosne i Hercegovine u predmetu Miloša Lukića i Milorada Dodika obeleženo je najavom četiri inspektora SIPA-e kao ključnih svedoka, koji su prisustvovali pretresu u Banjaluci.

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, stigao je na sud nešto pre zakazanog vremena za ročište, koje se održava u okviru odvojenih predmeta Lukića i Dodika, zbog zdravstvenih problema prvog optuženog. Ipak, odbrana tumači današnje dva zakazana ročišta u istom terminu kao nagoveštaj ponovnog spajanja predmeta.

Okupljanje brojnih pristalica Dodikove politike ispraćeno je aplauzom.

Tužilaštvo BiH se priprema za ključni trenutak sa najavljenim svedocima, inspektorima SIPA-e, čije će svedočenje biti od suštinskog značaja za dalji tok suđenja. Očekuje se da će njihova izjava baciti svetlo na dešavanja tokom pretresa u Banjaluci i eventualno osvetliti detalje vezane za optužbe protiv Lukića i Dodika.

Oči javnosti su usmerene ka sudnici, a situacija sa odvojenim ročištima i mogućim ponovnim spajanjem predmeta pruža dodatnu napetost u vezi sa slučajem Miloša Lukića i Milorada Dodika. Sledi pažljivo praćenje razvoja događaja tokom današnjeg sudskog procesa.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here