29.7 C
Banja Luka

(VIDEO) Teška nesreća na pružnom prelazu u Banjaluci: Voz smrskao automobil, 2 osobe u UKC RS

Banja Luka, 6. ožujka 2024. – U večerašnjem tragičnom incidentu na pružnom prelazu u naselju Derviši, putnički voz i automobil sudarili su se, ostavljajući dva lica s ozbiljnim tjelesnim povredama, saznaje portal Vijesti Srpske

Prema informacijama Srpskainfo, nesreća se dogodila oko 19:40 u ulici Prištinska, kada je automobil koji se kretao prema Dervišima, naišao na pružni prelaz bez rampe i direktno se sudario s putničkim vozom koji je saobraćao na relaciji Banjaluka-Prijedor. Očevici su potvrdili da pružni prelaz nije bio opremljen rampom, što je dodatno doprinijelo tragediji.

Policijska uprava Banjaluka potvrdila je ovu informaciju i izjavila da su dva lica zadobila tjelesne povrede te da im se medicinska pomoć pruža u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS). Policijski službenici vrše uviđaj na licu mjesta, a saobraćaj na pogođenoj dionici potpuno je obustavljen.

„U nesreći su učestvovali putnički voz i putničko vozilo. Dva lica su zadobila tjelesne povrede i ljekarska pomoć im se ukazuje na UKC RS“, izjavili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Dežurni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva Banjaluka obaviješten je o incidentu i preuzeo je nadležnost za daljnje istraživanje. Kako saznaje portal Vijesti Srpske, automobil je pretrpio ogromnu materijalnu štetu u sudaru s vozom.

Ova tragedija još jednom naglašava važnost sigurnosti na pružnim prelazima te potrebu za dodatnim mjerama opreza kako bi se smanjio rizik od sličnih nesreća u budućnosti. Očekuje se da će istraga o uzrocima ove nesreće pružiti više informacija o događaju.

(Vijesti Srpske)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here