Naslovna Region VIDEO Uhapšeni Podgoričanin poručio: Amfilohije je naš najsvetiji aspekt; Volimo svoje, a...

VIDEO Uhapšeni Podgoričanin poručio: Amfilohije je naš najsvetiji aspekt; Volimo svoje, a poštujemo tuđe

„Došli smo na Kosovo da damo podršku našoj braći i sestrama. Mi volimo Srbiju“, riječi su Rista Jovanovića.

Podgoričanin Risto Jovanović koji je juče uhapšen na Gazimestanu, prije hapšenja je izjavio da je pokojni mitropolit Amfilohije „naš najsvetiji aspekt“ i da je mitropolit Joanikije dostojan naslednik, poručio je da „volimo svoje, a poštujemo tuđe“.

„Došli smo na Kosovo da damo podršku našoj braći i sestrama. Mi volimo Srbiju“, njegove su riječi povodom okupljanja na Kosovu i Metohiji na Vidovdan.

Podsjetimo, Kosovska policija privela je juče Rista Jovanovića na Gazimestanu (Kosovo i Metohija) odredila mu zadržavanje od 48 sati jer je pokušao da zaštiti jednu monahinju, prenio je Kosovo-online.

Kako je javio Baljkani info, Podgoričanin je optužen za „širenje nacionalizma i izazivanje mržnje“.

Povodom ovog slučaja Ministarstvo vanjskih poslova je saopštio da je Ambasada Crne Gore u Prištini kontaktirala kosovske vlasti. Iz MVP-a su kazali da će naša Ambasada preduzeti sve potrebne aktivnosti u pravcu zaštite crnogorskog državljanina. Reagovao je ovim povodom i predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić zahtijevajući od vlasti u Prištini puštanje na slobodu Jovanovića ukoliko nije počinilac krivičnog djela.

 

(BeraneOnline)