Naslovna Izdvajamo Višemilionski projekat SNSD-a u totalnom raspadu: Pasarela na Starčevici opasnost za djecu...

Višemilionski projekat SNSD-a u totalnom raspadu: Pasarela na Starčevici opasnost za djecu i vozače (FOTO)

Pasarela kod Osnovne škole Branko Radičević u banjalučkom naselju Starčevica definitivno je najčistiji primjer kriminala i otimanja novca građanima u Banjaluci.

U izgradnju pasarele utrošeno je nevjerovatnih 2,2 miliona maraka i od svog prvog dana pokazala je da nije urađena po pravilima struke, od lošeg rješenja za invalidna lica do uvijek začepljenih odvoda koji su nagomilavali otpadne vode i uopšte utrošenog materijala koji je bio sve, samo ne kvalitetan.

Danas je pasarela u banjalučkom naselju Starčevica i više nego opasno mjesto, jer se počela raspadati u pravom smislu riječi.

O ovome svjedoče fotografije koje smo zabilježili u protekla tri dana.

Ploče ispod pasarele koje vise nad glavama prolaznika, ali i vozača bukvalno otpadaju, jer je rđa uništila željeznu konstrukciju na koju su ove ploče bile zakačene.

Fotografije Gerile otkrivaju i da je željezna konstrukacija na pasareli uništena od korozije, iako bi višemilionski projekat napravljen 2009. godine, s obzirom na cijenu, trebao biti gotovo netaknut, ako ništa drugo onda barem ta željezna konstrukcija.

Pored željezne konstrukcije koja bi svakog trenutka mogla dovesti do tragedije, pasarela preko koje su svakodnevno prelazili đaci do škola puna je lokvi, jer odvodi kao da ne postoje.

Šta je vlaga uradila pasareli dovoljno govori mahovina koja već godinama izbija na rukohvatima, ali i zidovima pasarele koji su odavno promijenili boju.

-Od prvog dana pokazalo se da je ova pasarela urađena nekvalitetno, odnosno da su preko papira oprani milioni maraka, a iskorišten je materijaln koji niko ni u pomoćni objekta ne bi stavio. Ovo je katastrofa koja bi danas mogla dovesti do tragedije, a kako su najčešći prolaznici djeca, te vozači u automobilima o tome kakva bi tragedija bila ne treba trošiti riječi- ispričao je sagovornik Gerile iz Mjesne zajednice Starčevica.

No, ukoliko zbog nečije bahatosti ipak, dođe do tragedije, građani će barem znati kome da kucaju na vrata.

Naime, prema već poznatim informacijama, nadzor nad izgradnjom pasarele na Bulevaru Desanke Maksimović, u banjolučkom naselju Starčevica, obavljao je Zavod za izgradnju Banjaluka.

Radovi su započeli u septembru 2008. godine, a pješački prelaz zvanično je otvoren 22. oktobra 2009. godine.

Investitor je bio Grad Banjaluka, a u uzgradnju pasarele uloženo je umjesto zamišljenih 1,75 miliona, nevjerovatnih 2,2 miliona maraka, novca građana.

Projektant pasarele bio je banjalučki „Ars studio“, a izvođač radova preduzeće „Integral inženjering“.

 

(Gerila.info)