Naslovna Republika Srpska Višković i Šeranić nudili ostavke, ali Dodik odbio

Višković i Šeranić nudili ostavke, ali Dodik odbio

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, i ministar zdravstva Alen Šeranić, nekoliko dana nakon što je procurila afera „Kiseonik“ ponudili su ostavke Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Dodik je ostavke odbio da prihvati, uz obrazloženje da bi to bilo javno priznanje krivice, piše dalje na svom blogu Vasković.

“Nema ništa od toga, vaše ostavke značile bi da je pacijentima davan industrijski kiseonik, a to nikada nećemo priznati”, rekao je, Dodik.

„Višković i Šeranić koji će zbog svjesnog ataka na zdravlje stanovništva završiti u zatvoru najobičniji su licemjeri: Da imaju mikron morala, podnijeli bi neopozive ostavke i to javno, a ne bi ih nudili Dodiku, znajući da će ih on odbiti“, navodi Vasković dodajući da je „njihova jadna i bijedna igrica sa nuđenjem ostavke samo je dodatno dodvoravanje njihovom neprikosnovenom Izopačenom Vlasniku i ništa više od toga“, navodi Vasković u tekstu.

On dalje navodi da Dodik i nije funkcionerska adresa na kojoj bi članovi Vlade Srpske trebalo da nude ostavke, već je to Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

„Tako je i ovaj jadni mali manipulativni pokušaj Viškovića i Šeranića pokazao da je Dodik uzurpirao sve nadležnosti i funkcije u Srpskoj i da su svi ostali visoki funkcioneri SNSD-a tek njegove lutke na koncu koje on povlači po potrebi“, piše Vasković i dodaje:

„Dodik u posljednjih petanest godina autokratske vladavine direktno usmjerene protiv naroda, sa krajnjim ciljem njegovog biološkog uništenja“, piše dalje Vasković, “ nikada nije priznao nijednu grešku Vulgarnog, Primitivnog, Varvarskog Režima kojem je na čelu.

Vasković zaključuje da nije bilo za očekivati da prizna ni jezivu činjenicu da su pacijenti oboljeli od kovida-19 primali industrijski kiseonik za zavarivanje, umjesto medicinkog kiseonika, koji je lijek.

(BN)