Naslovna Izdvajamo Vlada Srpske dala rok: Do 31. jula riješiti osiguranje

Vlada Srpske dala rok: Do 31. jula riješiti osiguranje

0

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je Vlada poslodavcima i privatnim licima dala rok do 31. jula da riješe status zdravstvenog osiguranja.

Predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković zatražio je od Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstvenog osiguranja da omoguće građanima, koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije, da mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana.

– Oni poslodavci koji nisu uplaćivali doprinose svakako trebaju sa Poreskom upravom da nađu rješenje vezano za uplatu zaostalih doprinosa. Ona lica koja imaju pravo na zdravstveno osiguranje, ali ga ne ostvaruju po pitanju doprinosa, treba da odu u poslovnicu FZO Srpske u tom periodu i da provjere svoj status zdravstvenog osiguranja. Znači, Vlada na prijedlog predsjednika Srpske samo doosi na neki način premosnicu da damo period od 60 dana, do 31. jula kako bi građani i poslodavci mogli da razriješe pitanja zdravstvenog osiguranja – objasnio je Šeranić.

U narednom periodu očekuje se i rješavanje problema neplaćenih doprinosa na plate zdravstvenim radnicima u Univerzitetsko-kliničkom centru Srpske, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić.

(BN/Srna)  Foto:Srna

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube