Naslovna Najnovije Vladajući na istom zadatku – uzeti što više od naroda

Vladajući na istom zadatku – uzeti što više od naroda

0

Navodno se svađaju, a zapravo su sve tri vladajuće stranke, i SDA i SNSD i HDZ, na istom zadatku: zajedničkim snagama uzeti što više od naroda…

58

Vladajući na istom zadatku - uzeti što više od naroda

– Niko ne spori da je Uprava za indirektno oporezivanje bitna institucija, da im treba adekvatan prostor za rad, ali sporimo i sporićemo mogućnost da iz budžeta uzmu 100 miliona КM i kupe zgradu od, gle čuda, kuma člana Predsjedništva BiH, umjesto 40 miliona koliko imaju na raspolaganju po tom osnovu – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović reagujući na odgovor Savjeta ministara BiH na zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da naloži Upravi za indirektno oporezivanje da poništi javnu nabavku za poslovnu zgradu u Banjaluci u vrijednosti od 100 miliona КM.

Borenović podsjeća da su uslovi javne nabavke bili takvi da je „nacrtana“ kumovska zgrada, a da se podizanje cijene do 100 miliona КM odvijalo u nekoliko faza.

– Čak i pri trenutnim cijenama nekretnina, ta zgrada ne može da košta više od predviđene cijene, a uz drugačije uslove javne nabavke to sigurno ne bi bila jedina poslovna zgrada u Banjaluci koju bi mogli kupiti, odnosno sagraditi u okviru raspoloživog budžeta. Ovdje je problem što su uplanirali da odjednom podignu cijenu 60 miliona i ne odustaju ni po koju cijenu. Ta korumpirana politička elita se osilila toliko da ih nije briga što je to svima golim okom vidljivo – dodaje Borenović.

Borenović ističe da je nedavna „briselska sloga“ aktuelne vlasti refleksija onoga što rade i ovdje:

– Navodno se svađaju, a zapravo su sve tri vladajuće stranke, i SDA i SNSD i HDZ, na istom zadatku: zajedničkim snagama uzeti što više od naroda. Dok SNSD i HDZ udruženo „guraju“ ovaj kontroverzni posao oko kupovine zgrade za potrebe UIO, SDA ministri u Savjetu ministara redovno treba da dižu ruke za to. Oni su u svakom smislu konvertibilni: od činjenice da mijenjaju priče kako vjetar duva, do toga da im je i to dobra valuta kada trebaju naplatiti lažni patriotizam i velike nacionalne priče – rekao je Borenović.

Podsjećamo, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je u junu 2021. godine usvojio inicijativu poslanika Branislava Borenovića i Mire Pekić kojom se kojom se obavezuje Savjet ministara BiH da najkasnije u roku od sedam dana od dana usvajanja inicijative donese odluku kojom nalaže Upravi za indirektno oporezivanje da poništi postupak javne nabavke kupovine poslovne zgrade u iznosu od skoro 100 miliona КM.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: