Naslovna Najnovije Vlasnik beogradskog tabloida “Informer” Dragan J. Vučićević ide u zatvor

Vlasnik beogradskog tabloida “Informer” Dragan J. Vučićević ide u zatvor

0

Glavni i odgovorni urednik i vlasnik beogradskog tabloida “Informer”,  Dragan J. Vučićević pravosnažno je osuđen zbog vrijeđanja novinara, zbog čega je bio dužan da plati 200.000 dinara na ime odštete.

Umjesto da plati, Vučićević je riješio da ode uzatvor, o čemu je obaviješten iz suda sa datumom kada da se javi na izdržavanje kazne.

– Drugi osnovni sud u Beogradu, stigla koverta i u njoj dopis. Dakle, nalog za osuđenog, odnosno mene, da se upućujem na izdržanje zatvorske kazne 3. aprila 2023. godine – rekao je Vučićević gostujući na Happyju, prenosi N1 Srbija.

On je rekao i da mu je sud precizirao šta sve treba da ponese od sredstava za ličnu higijenu kada se za manje od dvije sedmice bude javljao u Okružni zatvor.

– To su donijeli na osnovu presuda iz 2021. i 2023. godine, nalaže mi se šta treba da donesem od lične higijene. Treba da se javim Okružnom zatvoru. Trajanje zatvorske kazne je šest mjeseci, iako to ovdje ne piše. Zašto sam ja ovo osuđen? Zbog dva tvita, vjerovali ili ne? To su tvitovi o Jugoslavu Ćosiću. Ta presuda je u međuvremenu postala pravosnažna – rekao je Vučićević.

Urednik Informera je izdržavanje zatvorske kazne najavio ranije, kada je u podkastu na RTS-u rekao da će ići u zatvor 400 dana zbog toga što je “nešto napisao” protiv novinara, Žakline Tatalović i Jugoslava Ćosića. Tada je rekao da ne želi da plati kaznu zbog tvita.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube