21.7 C
Banja Luka

Vlast u Srpskoj neće zaštiti narod od divljanja cijena

Кako bi prikrila svoju pasivnost u suzbijanju vještačke inflacije vlast sada pokušava da servira narodu priču o dobrim i lošim momcima u kojoj se brižna vlast navodno bori protiv vlasnika marketa i pekara koji bi da manipulišu cijenama.

Ovo je izjavio Željko Raljić, član Glavnog odbora i predsjednik Gradske organizacije Srpske demokratske stranke Banjaluka.

On navodi da je surova realnost da uprkos tome što su globalne cijene hrane u padu, kod nas su i dalje u uzlaznoj putanji.

Raljić ističe da su priče o nekakvim brutalnim mjerama vlasti protiv onih koji manipulišu cijenama samo kratkoročna predstava za javnost.

„U prvom činu te predstave Republička tržišna inspekcija se bavi toaletom u objektu poslastičarnice predsjednika Udruženja poslodavaca Saše Trivića, koju inspekcija zatvara na nekoliko dana. U drugom činu Trivić podnosi ostavku, a vlast zahvaljujući operaciji ‘toalet’ ubire veliki broj poena kod neupućenih “, ističe Raljić.

Žalosno je, kaže on, što se umjesto konkretnih mjera i poteza za zaustavljanje vještačke inflacije vlast okreće jeftinom populizmu.

On je uvjeren da uprkos padu cijena hrane na svjetskom tržištu, kod nas neće biti zaustavljena poskupljenja.

„Ništa se neće promijeniti jer oni koji se sada ovoj predstavi međusobno napadaju, zatvaraju toalete i objekte, mjese hljebove na društvenim mrežama neće stati na stranu naroda, nego će kao i ranije zbiti redove ujedinjeni u pohlepi“, istakao je Raljić.

On je ponovio da je divljanje cijena i ubiranje većih prihoda od PDV bila glavna ekonomska agenda ove vlasti u prethodne dvije godine pa su im prihodi enormno porasli, iako nije bilo ni novih investicija niti ušteda.

(BN) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here