Naslovna Najnovije Vlast u Srpskoj priznala Šmita za visokog predstavnika?!

Vlast u Srpskoj priznala Šmita za visokog predstavnika?!

0

Gostovanje na Javnom servisu Kristijana Šmita ili najpoznatijeg turiste, kako su ga zvali na Radio televiziji Republike Srpske i u ovdašnjoj vlasti, otklonio je sve dileme u vezi priznavanja visokog predstavnika u Republici Srpskoj.

„Čitav svijet zna da je RTRS pod kontrolom Milorada Dodika i to pod 100% kontrolom onda je jasno da je zapravo tim pozivom na televiziju koja je pod njegovom (Dodikovom) komandujućom palicom priznata institucija visokog predstavnika Kristijana Šmita u BiH bez obzira šta oni govorili“, kazao je profesor Slavo Kukić.

Da li je na taj način priznat visoki predstavnik u Republici Srpskoj, Kukić je odgovorio potvrdno.

„Da, na taj način indirektno je priznat visoki predstavnik u ličnosti gospodina Šmita“.

Prema njegovim riječima to je dobro došlo i građanima Republike Srpske da mogu napraviti razliku izmeđi istine i laži.

„Uostalom taj dio je dobro došao i građanima Republike Srpske da mogu napraviti razliku između istine i laži, jer je taj intervjuu gospodin Šmit iskoristio da bi dao do znanja svima da Savjet bezbijednosti ni do danas nije potvrđivao izbor visokog predstavnika nego je samo čestitao na funkciji, a neki od njih kao što je bio Švarc Šiling nije nikada ni spomenut na sjednicama ili izvještajima Savjeta bezbjednosti“, kazao je Kukić tokom gostovanja na TV Fejs.

Podjsetimo da je Kristijan prije dva dana gostovao u udarnoj emisiji RTRS što je unijelo pometnju, naročito u redovima vladajuće elite u Republici Srpskoj, koji su se prethodnih dana i mjeseci utrkivali ko će više da ga omalovaži.

Uglavnom se svi slažu da do Šmitovog gostovanja na Javnom servisu Republike Srpske ne bi došlo da nije bilo signala iz vrha vlasti, a nije teško pogoditi ko je to „blagoslovio“.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: