22.7 C
Banja Luka

Vođa kriminalne grupe ostaje još tri mjeseca u pritvoru

Sud BiH produžio je pritvor Mladenu Samardžiji za još tri mjeseca zbog sumnje da je bio u vrhu organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem većih količina teške droge iz Južne Amerike i EU na područje BiH i susjednih zemalja, potvrđeno je u Sudu BiH.

Sud je u srijedu, 6. marta, nakon ročišta donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH i osumnjičenom Samardžiji produžen pritvor koji može trajati do 6. juna ili do nove sudske odluke.

Mladen Samardžija (33) uhapšen je na Jahorini u akciji “Tokio”, a iz Tužilaštva BiH su ranije naveli da će za njega tražiti određivanje pritvora jer je duže vremena bio u bjekstvu.

Prilikom hapšenja Samardžije, jednog od najtraženijih bjegunaca u Evropi, oduzeti su kilogram kokaina, više od 120.000 evra, pištolji i vozila. Za njim je raspisana i Interpolova potjernica Slovenije zbog trgovine drogom.

Samardžiji se na teret stavlja krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet drogom, te krivična djela pranje novca i ometanje rada pravosuđa.

Osumnjičen je u okviru predmeta Tužilaštva BiH sa dokazima iz “Skaj” i “Anom” aplikacija, a lociran je, identifikovan i uhapšen u operaciji Tužilaštva BiH i MUP-a Republike Srpske.

(Srna) Foto: MUP Slovenije

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here