Naslovna Republika Srpska Vrh SNSD-a da može Jahorinu bi smjestio umjesto Kozare

Vrh SNSD-a da može Jahorinu bi smjestio umjesto Kozare

– Vodeći se dosadašnjim iskustvom denistitualizacije Pala, da je fizički ikako moguće, vrh SNSD-a premjestio bi Jahorinu na mjesto Кozare da što bliže bude Laktašima. – istakao je Miodrag Кovačević, predsjednik OO SDS Pale.

No, pošto to nije moguće, ističe Кovačević, radi se na tome da se ona stavi pod potpunu kontrolu republičke vlasti predvođene SNSD-om.

„Кako vrijeme odmiče sve više postaje jasno da je osnovni zadatak vlasti predvođene SNSD-om u Palama predaja ili prodaja Jahorine i njenih reusrsa. To objašnjava i priliv ogromnih sredstava u vrijeme predizborne kampanje prvacima paljanskog SNSD-a, jer morao se kupiti još jedan četverogodišnji mandat kako bi zadatak bio završen do kraja“, poručio je danas Кovačević.

On upozorava da je isto urađeno i sa opštinom Trnovo, samo da je zbog nedostatka jake opozicije i DEMOS-a koji pretenduje da vlada Jahorinom to završeno u jednom danu.

„Paljanska vlast, zbog postojanja opozicije predvođene SDS-om koja se suprostalja ovakvim aktivnostima, to radi postepeno, plac po plac. A svi se sjećamo i izjave Milorada Dodika u prisustvu rukovodstva opštine Pale o donošenju zakona o Olimpijskom centru Jahorina kojim bi i definitivno Jahorina bila oduzeta od Pala i Paljana“, naglasio je Кovačević.

On je podsjetio javnost da je početkom februara ove godine održana posebna sjednica Skupštine opštine Pale na kojoj je zaključeno da se stopira izgradnja na Jahorini i da je nakon toga na redovnim sjednicama skupštinska većina predvođena SNSD-om izmnjenila više od 20 puta Regulacioni plan i tim izmjenama dozolila gradnju još hiljade novih kvadrata na Jahorini.

„U predhodnom periodu Srpska demokratska stranka se više puta suprostavila pokušajima rukovodstva SNSD-a na republičkom nivou da oduzme Jahorinu Palama. Takođe, odbornici SDS-a u Skupštini opštine Pale nisu podržali loše izmjene Regulacionog plana koje će u narednim godinama sigurno urbanistički uništiti Jahorinu“, podsjeća predsjednik OO SDS Pale.

On ističe da je očigledno da sadašnja vlast predvođena SNSD-om u Palama, koliko god se trudila da zamaže oči narodu,  nema političku snagu da se suprostavi oduzimanju Jahorine i da će morati da ispuni sve želje njihovog crvenog cara.

(BN)