Naslovna Region Vučić: Gradimo nacionalni stadion, biće ljepši od Allianz Arene

Vučić: Gradimo nacionalni stadion, biće ljepši od Allianz Arene

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će ove godine početi s izgradnjom nacionalnog stadiona.

Nalazit će se u blizini izlaza autoputa Beograd – Surčin.

“Izgradnja stadiona bit će važan projekt za cijelu općinu, ali i cijelu zemlju. Nedaleko od stadiona gradi se spojnica na autocestu pa će prilazak biti još lakši. Srbija je trenutno najveće gradilište u Evropi”, rekao je Vučić.

Riječ je o stadionu od 55.000 mjesta i za njegovu izgradnju izdvojit će se 250 miliona eura.

Postat će najveći srpski stadion i s prvog mjesta skinut će Marakanu koja prima 53.000 gledatelja.

“Što će nam stadion? To je danas prijeka potreba. Promijenile su se potrebe. Ljudi idu na stadione uživati s porodicima, da im bude ljepše na stadionu. Bit će kombinacija čeličnih konstrukcija i drveta, i to izvana, dakle prirodni materijali. Vjerujem da će se početi graditi sljedeće godine, od državnog novca, i neće biti nimalo jeftin. Bit će blizu autoputa Miloš Veliki i blizu izlaza autoputa Beograd – Surčin. To će biti novi razvojni projekt i na tom mjestu će kvadrat odmah skočiti za 1.000 eura. Stadion će biti skup, ali i ljepši od Allianz Arene u Münchenu”, nedavno je rekao predsjednik Srbije.

Inicijativa “Ne davimo Beograd” ocijenila je najava izgradnje nacionalnog stadiona najbolje oslikava karakter rasipničke vlasti, i predložila da zbog „besmislenog“ ulaganja, taj sportski objekat bude nazvan po predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Komentarišući taj prijedlog, Vučić je rekao da „po onima koji tako nešto predlažu ne bi moglo da se nazove ništa, osim katanaca i lanaca u razorenim fabrikama po Srbiji“. Uz to je poručio:

„Kad bismo tako htjeli, mnogo, mnogo toga bi se zvalo Aleksandar Vučić“.

 

(fokus.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: