Naslovna Najnovije Vučić opalio zvučni šamar liderima regije

Vučić opalio zvučni šamar liderima regije

0

Vučić se i pozivom građana iz susjednih zemalja da se vakcinišu u Srbiji, kada je reč o borbi protiv pandemije, a vakcinisanje protiv kovid 19 cijeli svijet prepoznaje kao jedini način za izlazak iz ovog haosa, definitivno potvrdio kao lider regije, pa čak i cijele Europe, s obzirom na to da je Srbija u pogledu vakcinisanosti svog stanovništva trenutačno među najboljima u Evropi i svijetu.

Dok se premijer Plenković zabavlja prepucavanjem sa predsjednikom Milanovićem, Hrvatska je doživela jednu od najvećih blamaža od kraja rata, piše Večernji.hr.

Kako navodi hrvatski portal, predsjednik Srbije odigrao je vrlo dobro ulogu u nabavci vakcina i istakao se kao lider na Balkanu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odigrao je ovu utakmicu sjajno, navodi Večernji.

Dodaju da postoji niz racionalnih objašnjenja za srpsku velikodušnost, poput one da je vakcina protiv Astrazenece koja se nudi nerezidentima regiona istekla ili da su srpske vlasti prikrile domaći debakl neuspjehom da ubijede sopstvenu populaciju u potrebu za vakcinacijom.

„Činjenica da su građani Hrvatske, na poziv srpskih vlasti, prošlog vikenda putovali na vakcinisanje protiv kovida 19 u Srbiju nedvosmisleno predstavlja težak debakl za Hrvatsku, za hrvatsku političku elitu i za hrvatski plan vakcinisanja koji je doživeo potpuni neuspjeh, iako nas premijer pokušava uvjeriti kako je Milanović, kojeg naziva „iskompleksiranim i ljubomornim lažljivcem“, najveći problem u zemlji, time samo prikriva činjenicu da Hrvatska s njim na čelu ima puno ozbiljnijih problema.

I za te je probleme odgovoran on, premijer, koji vodi ovu zemlju, a ne predsjednik, koji u svojim rukama nema izvršne vlasti, nego samo može galamiti, što, kao što vidimo, i čini“, navodi „Večernji“

„Večernji“ dalje ističe da je Vučić se i pozivom građana iz susjednih zemalja da se vakcinišu u Srbiji, kada je reč o borbi protiv pandemije, a vakcinisanje protiv kovid 19 cijeli svijet prepoznaje kao jedini način za izlazak iz ovog haosa, definitivno potvrdio kao lider regije, pa čak i cijele Europe, s obzirom na to da je Srbija u pogledu vakcinisanosti svog stanovništva trenutačno među najboljima u Evropi i svijetu.

Navode da je Srbija u ovom trenutku prva u Evropi i sedma u svetu prema stopi potpune vakcinisanosti stanovništva, i da je u Srbiji prvu dozu primilo gotovo 2,5 miliona građana, a dvjema dozama vakcinisano je gotovo milion Srba.

(B92)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube