Naslovna Izdvajamo Vučić podržao politiku za koju se bori SDS

Vučić podržao politiku za koju se bori SDS

Sve što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao nakon sastanka sa Dodikom je  politika koju provodi i za koju se bori Srpska demokratska stranka, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Šarović je istakao da predsednik Srbije zahtijeva „racionalan i pragmatičan pristup“,  i sve ono što je SDS, nasuprot politici galame i pesnica, tražio od aktuelne vlasti.

„Upravo Vučić je naglasio da razgovor nema alternativu i da se mora voditi dijalog sa Bošnjacima, a za istu izjavu ovih dana iz tabora SNSD-a orkestrirano smo etiketirani kao ‘izdajnici’. Je li onda po njima možda i predsjednik Vučić izdajnik“, upitao je Šarović.

Jednako smo upozoravali, dodaje Šarović,  „da se ostavimo snova o pobjedi nad drugim narodima, jer je pobjeda  razgovor o budućnosti“ i jednako najvažnijim smo isticali i ističemo da se Srpska može čuvati samo u miru, konkretnim radom i napretkom.

On kaže da je posebno zanimljivo je da je fokus sastanka bio na rješavanju „pitanja šuma  i zemljišta“ što su upravo pitanja, podsjeća Šarović, čije rešavanje su iz SDS potencirali i tražili da se upravo o njima raspravlja na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Šarović je napomenuo i da je predsjednik Vučić takođe najavio razgovore sa međunarodnim predstavnicima o situaciji u BiH.

„A to su isti oni kojima Dodik upućuje najprizemnije poruke i za koje hoće da nas uvjeri da čak i ne postoje i nemaju nikakvu ulogu“, navodi Šarović.

Zanimljivo je, dodaje on, da smo sve ove izjave predsjednika Vučića čuli samo sat nakon što je SNSD-ov ministar Кošarac izjavio da je protiv iste te“pametne politike“.

„Sasvim je jasno da imamo posla sa haotičnom vlašću koja srlja i nema nikakav ozbiljan plan, već vuče jednostrane, neprimjerene poteze, bez širih konsultacija, i što je najgore – unosi strah u javnosti Republike Srpske zbog uvlačenja u konflikte i prijetnje ratom“, upozorava predsjednik SDS.

Šarović kaže da se pokazalo da je politika Srpske demokratske stranke normalna, razumna i pametna politika koja vodi računa o interesima Republike Srpske najbolji mogući način i da je to jasno uvidio i prepoznao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

(BN)