Naslovna Izdvajamo Vučić za obavezni vojni rok od 90 dana

Vučić za obavezni vojni rok od 90 dana

0

Predsednik Aleksandar Vučić predložio je večeras vraćanje obaveznog služenja vojnog roka, koji bi trajao 90 dana, o čemu će odluku na kraju doneti parlament, posle široke javne rasprave.

“Moj predlog je da se razmišlja o tome da se uvede obavezni vojni rok od 90 dana. Svaki muškarac može da posveti svojoj zemlji 90 dana, ne godinu niti šest meseci”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Dodao je da je na nadležnim organima da pokažu računicu koliko bi nas to koštalo.

Vučić je pojasnio da se za obavezan vojni rok zalaže zbog toga što time muškarci nauče šta je država, vojska, rodoljublje, drugačiji je odnos prema poslu, prema obavezama, discipline…

“Do toga da bismo time osnažili pogranične gradove. Južno od Čačka imamo malo vojnika. Mislim da je to dobar predlog, a na nadležnima vojnim organima i na parlamentu je da to prihvati ili odije, posle dufe rasprave, za koju verujem da je pred nama”, rekao je Vučić.

Zamolio je nadležne u vojsci da mu ne odgovore da nema dovoljno kadra za obuku, jer takav argument ne želi da prihvati.

Predsednik je ponovio da je Srbija vojno neutralna i ostaće pri tom stavu, ako ne bude većine za neku drugu odluku.

“Ja ću podržavati vojnu neutralnost Srbije. Svuda oko nas su NATO zemlje, ili je NATO na neki način prisutan. Naša želja je da budemo jedina ne-NATO zemlja”, rekao je Vučić.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: