Naslovna Izdvajamo Vukanović: Nakon debakla peticije počeo pritisak na radnike javnog sektora

Vukanović: Nakon debakla peticije počeo pritisak na radnike javnog sektora

Dodikov pokušaj podizanja rejtinga SNSD-a preko krize koju je u dogovoru lansirao njegov prijatelj Valentin Incko, obnove i provjere aktivizma i članstva Partije koja je u potpunom rasulu, doživio je pravi debakl. Uprkos brojnim pozivima, apelima i pritisku, građani masovno bojkotuju crvenu peticiju, koja se nevješto pokušava sakriti iza lažnog patriotizma i borbe za napaćeno srpstvo i Republiku Srpsku.

Ni na jednom punktu SNSD-a u Republici Srpskoj nije zabilježen red niti gužva, osim na par dogovorenih mjesta pred kamerama RTRS-a, ATV-a i drugih režimskih medija, gdje se po zadatku okupilo članstvo kako bi poziralo par minuta a onda se razbježalo, jer je većinu članova SNSD-a odavno sramota što su zbog posla i interesa morali da uzmu crvenu knjižicu.

Nakon debakla peticije širom Srpske, od Banjaluke i Novog Grada do Trebinja, počeo je pritisak na radnike u javnom sektoru, od vladinih službenika do Elektroprivrede, lokalne administracije, zatvorskih čuvara… Režim po svaku cijenu želi da oživi vladajuću Partiju koja je u najvećoj krizi od osnivanja, ali svaki pokušaj popravljanja užasnog rejtinga i obnove članstva je propao. Radnici odlučno treba da kažu NE ucjenama, pritiscima i prijetnjama, odupru se svakom nasilju i žive slobodno.

Dobro je što SNSD propada i što je u potpunom rasulu, ali je poražavajuća činjenica da je ova korumpirana i zločinačka organizacija toliko razorila narod i društvo da je većina klonula u apatiju i beznađe, da ni velike krize, nacionalni problemi i krize ne izazivaju reakcije, mnogima je postalo svejedno šta se događa i kakve su posljedice, što je razočaravajuće i veoma opasno.

 

Nebojša Vukanović