Naslovna Republika Srpska Vukanović novi potpredsjednik NS RS?

Vukanović novi potpredsjednik NS RS?

0

Nebojša Vukanović je svojim radom i rezultatom zaslužio da prvi bira funkciju ispred opozicije, a prva koja pripada opozicionim strankama je pozicija potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Rekao je ovo za portal Banjaluka.net novi poslanik PDP-a Radislav Dončić i dodao da je on spreman to da predloži.

–  Zašto da ne?! Vukanović je svojim radom i rezultatom zaslužio da prvi bira funkciju ispred opozicije, a to je prva funkcija koja pripada opoziciji. Pošto vidim da iz aktuelne vlasti već najavljuju da će mu osporiti pravo da zaposli svog vozača u Klub poslanika Liste za pravdu i red, to neće moći da mu ospore kao potpredsjedniku NSRS – kaže Dončić za portal Banjaluka.net.

Svojevrsni “rat” između rukovodstva Narodne skupštine i Nebojše Vukanovića poveo se zbog toga što Vukanoviću nije omogućeno da kao budućem šefu Kluba poslanika Liste “Za pravdu i red” zaposli vozača i sekretaricu.

U slučaju da Vukanović zaista bude potpredsjednik Skupštine, dobio bi mogućnost da dobije dva vozača, dva službena auta i dvije sekretarice. S druge strane, ovakav prijedlog bi mogao naići i na podršku vladajuće većine, jer bi ga na neki način “ućutkali” zbog toga što bi često morao rukovoditi sjednicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: