20.7 C
Banja Luka

Vukanović: Stevandić i Vidović prijavljeni policiji, pokrenućemo inicijativu za smjenu

Đorđe Vučinić i ja razgovarali smo sa inspektorima i policijski službenicima Policijske stanica Centar u Banjaluci i prijavili Nenada Stevandića i njegovog savjetnika Sinišu Vidovića, zbog prijetnji, psovki i fizičkog nasrtaja na nas u sali Narodne skupštine Republike Srpske tokom zasjedanja. Stevandić je ranije prijavljen policiji zbog nasilništva, kada je „nabadanjem“ glavom sa sjednice Predsjedništva Narodne skupštine Srpske izbacio i fizički nasrnuo na  potpredsjednika Petka Rankića.

Primitivac i stari, poznati nasilnik potpuno je izgubio razum i kontrolu, pokazao svoje pravo lice, da je nedostojan i nesposoban da rukovodi i bude na čelu Slupptine, a zbog poslednjeg u nizu velikih incidenata mora biti smijenjen i uklonjen, kako bi prestao da urušava i sramoti Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Hvala po poslanicima SDS-a i PDP-a i šefovima Klubova Vukoti Govedarici i Igoru Crnatku, koji su korektno reagovali, stali u zaštitu i osudili Stevandićevo primitivno ponašanje i prijetnje, a skupa ćemo pripremiti inicijativu i Zahtjev za smjenu Stevandića, u skaldu sa odredbama Poslovnika, do prve naredne redovne sjendice, koja bi se trebala održati posle praznika, u februaru naredne godine.

Pored toga tražićemo se da se kazni njegov savjetnik Siniša Vidović, koji je upao u salu tokom sjednice, gdje nikako nije smio biti, nasrnuo, psovao i prijetio poslaniku Kluba za pravdu i red Đorđu Vučiniću, zbog čega bi morao da prestane svaki radni odnos i angažman u Narodnoj skupštini Srpske.

Policiji smo prijavili i zloupotrebu da je Stevandić, u klasičnom sukobu interesa i zloupotrijebi položaja, dodijelio unosan posao nabavke i održavanja vozila svom savjetniku i partijskom kolegi Siniši Vidoviću, što bi trebalo biti posebna tema istrage. Jasno nam je da su institucije zarobljene i da će učinili sve da i ove zloupotrebe prođu nekažnjeno, ali nećemo se predavati i odistajati, niti ćemo bilo kome dati na sebe, da nas pokuša fizički ili na bilo koji drugi način ugroziti jer ćemo se braniti od zla svim sredstvima.

Neka bude što biti ne može, neka bude borba neprestana do konačne pobjede!

(Nebojša Vukanović)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here