20.7 C
Banja Luka

Vulićeva CIK-u: Ne prihvatamo softver koji će kreirati Šmit

Ne prihvatamo softver koji će kreirati Kristijan Šmit, istakla je predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić.

Trebaju nam elektronska identifikacija, otisak prsta i skeneri. Samo kažem da ne prihvatam softver koji će kreirati Kristijan Šmit, naglasila je Vulićeva i članovima CIK-a poručila da mogu da zaborave ukoliko žele da uvedu elektronsko glasanje koje najavljuje Šmit.

Vulićeva je, govoreći ponovnom prebrojavanju listića, navela da CIK nije imao pravni ni finansijski osnov za prebrojavanje listića za nivo predsjednika Republike Srpske, te podsjetila da je prebrojavanje glasačkih listića na izborima 2022. godine potvrdilo da je Milorad Dodik apsolutni pobjednik.

Prema njenim riječima, Dodik će biti predsjednik godinama zato što, za razliku od opozicije, vodi korektne i konkretne politike.

Predsjedavajuća Kluba SNSD-a se osvrnula na izlaganje poslanika PDP-a Branislava Borenovića, upitavši ga o kakvoj pravičnosti, korektnosti i poštenju govori dok u CIK-u sjede Јovan Kalaba – kandidat PDP-a za odbornika i Vanja Bjelica Prutina koja je bila savjetnik Mirka Šarovića /SDS/?

Ona je istakla da je sa Borenovićem saglasna kada je riječ da izbori trebaju biti transparentni i pošteni jer, kako je rekla, to znači da će SNSD vladati još najmanje 20 godina.

Leutar.net Vulićeva CIK-u: Ne prihvatamo softver koji će kreirati Šmit

Vulićeva je reagovala i na izjave pojedinih poslanika da im smetaju im Dodikove slike u Klubu SNSD-a.

– Hvala što su primjetili kako poštujemo našeg predsjednika. Sada ćemo naručiti još veće fotografija – navela je Vulićeva.

Izvor: RTRS

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here