Naslovna Najnovije ZA GINISA – jedan kilovat struje sa mrežarinom Elektroprivreda Srpske crkvi platila...

ZA GINISA – jedan kilovat struje sa mrežarinom Elektroprivreda Srpske crkvi platila 41 marku!?

0

Građanima Republike Srpske polako stižu januarski računi na električnu energiju, nakon otkupa struje, a građani su u šoku nevjerovatnim troškovima distribucije električne energije.

Da bi što bolje zakamuflirao novu srpsku pljačku i zavlačenje ruku u džep svakog građanina, direktor Elektroprivrede Republike Srpske i glavni zagovornik poskupljenja Luka Petrović povećao je dramatično cijene distribucije električne energije i mrežarine, a kakve su razmjere krađe pokazuje nevjerovatan račun za struju isporučen Crkvi Svetog Nikole. u selu Grmljani kod Trebinja, na obodu Popovog polja.

Mještani su u crkvi u siječnju samo jednom upalili sijalicu i potrošili samo jedan kilovat struje, koji košta svega 6 feninga, ali je na računu za siječanj obračunata nevjerovatna 41 marka.

Na 1 kilovat potrošene električne energije vrijedan 6 feninga obračunata je prijenosna mrežarina u iznosu od 2,87 maraka, distributivna mrežarina od nevjerovatnih i ludačkih 29,87 KM, kao da su struju do Grmljana transportovali prema Grenlandu ili sjeveru Norveške, te naknada za uslugu snabdjevanja. od 2,48 KM, što ukupno iznosi 35 maraka bez poreza na dodatu vrijednost.

Na ovaj iznos obračunat je i PDV u iznosu od 5,95 maraka, pa je ukupan zbir na računu koji na kraju Crkva Svetog Nikole iz Grmljana treba platiti 41,20 KM.

Za Ginisa, ili za rubriku vjerovali ili ne, da se za jedno paljenje sijalice i za jedan kilovat potrošene električne energije plati čak 41,2 maraka, što vjerujem najskuplji kilovat struje ikada plaćen u svijetu.

Ovo nije izolirani primjer već praksa, a sve je posljedica sveopće anarhije koja vlada u elektro-energetskom sektoru, beskrupulozne pljačke građana od moćnika koji su sve osmislili, ministra Đokića dr Petra i don Luke Lucijana Petrovića..

nebojšavukanović

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube