Naslovna Najnovije Za rubriku vjerovali ili ne: Stiglo rješenje iz vlade 16 godina nakon...

Za rubriku vjerovali ili ne: Stiglo rješenje iz vlade 16 godina nakon smrti! (VIDEO)

0

Priča iz Dervente može se svrstati u rubriku vjerovali ili ne. Rajko Kuzina iz Dervente iz Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite dobio rješenje 16 godina i pet mjeseci nakon smrti.

Dragutin Kozina je 5. marta ove godine dobio rješenje od Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite, po kome je odbijen njegov zahtjev za otpremninu, usled prekida radnog odnosa zbog ratnih sukoba.

I bila bi to samo još jedna odbijenica u nizu, da Kozina nije preminuo prije 16 godina i 5 mjeseci.

Kćerka Dragutina Kozine nije ni znala da je taj zahtjev uopšte postojao.

„Mi smo neki dan dobili kovertu, na njegovo ime, baš smo se iznenadili. Kada smo otvorili, vidjeli smo da je to po nekom predmetu koji mi nismo znali ni da je on poslao, ni kada je poslao. Međutim on je već mrtav 16 godina i 5 mjeseci, tako da u tom periodu sigurno nije poslao. To je morao biti negdje prije 17, 18 godina, tako da je taj predmet sigurno punoljetan“, kazala je BN TV dr. vet. med. Jasna Tatić.

Porodica je iznenađena i pita se čemu sve ovo nakon tolikih godina.

„Znači da je neki predmet upućen u bilo kakvu našu instituciju, ministarstvo i da je nekom trebalo 18 godina da uopšte uzme taj predmet na razmatranje. To nas je iznenadilo, jer onda se postavlja pitanje da li ovo sve ima ikakvog smisla. I ja bih voljela da je to jedan presedan, a da to nije pravilo“, kaže Jasna Tatić.

Ovakav događaj ima i emotivnu stranu, koja možda i teže pada ovoj porodici koja je ovo doživjela.

„Evo ja sam i sada malo potrešena, generalno smo se potresli, ne samo ja, nego i moje dvije sestre, jedna je u Beogradu, druga u Australiji… Ova u Australiji je otišla sa ovih prostora prije nekih 20 godina i ona ne može uopšte da vjeruje da tako nešto može da se desi“, kazala je Jasna.

Porazna je sama ta činjenica, kaže ona, da je neki predmet stajao negdje 17-18 godina da bi uopšte došao na razmatranje.

„Neko je u svim tim službama radio za te godine, puno se promijenilo i koliko radnika i da nikad niko nije uspio da dođe do tog predmeta, ne znam zašto su to i uradili poslije 18 godina“, pita Jasna Tatić, koja je po struci veterinarka i dodaje:

– Zamislite da mene neko zovne na intervenciju i ja dođem za 18 godina!

 

BN TV