Naslovna Najnovije „Za svakog Srbina Кosovo je u srcu“ Novak Đoković otkrio da li...

„Za svakog Srbina Кosovo je u srcu“ Novak Đoković otkrio da li će voditi djecu na Kosmet

0

Srpski teniser Novak Đoković porijeklo vuče sa Kosmeta, u razgovoru sa Korijere dela Sera je istakao da tamo želi da krsti djecu.

Nole je trenutno u Italiji gdje nastupa na mastersu u Rimu.

– Želim da se vratim na Кosovo sa suprugom da tamo krstim djecu, Stefana od osam godina i Taru od pet godina. Znam da je to pitanje delikatno, da je sukob i dalje prisutan iako više nije naoružan, ali ima dosta tenzija. Ne želim da ulazim u politiku, ali za svakog Srbina Кosovo je u srcu, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije i naše vjere – rekao je Nole.

Pričao je i o svom djetinjstvu, koje se po mnogome razlikovalo od onog koje djeca danas proživljavaju.

– Imao sam potpunu slobodu, bez telefona, kada je sunce zašlo to je bio signal da moram da idem kući. Šuma i priroda su bili osnovni u mom obrazovanju, pa bih volio i da moja djeca budu što više na otvorenom. Кada sam imao četiri godine dali su mi prvi reket, ali niko od nas nikada nije igrao tenis, niko nije znao šta je to. Bili smo porodica skijaša – istakao je Nole.

Upitan je da prokomentariše i sukob u Ukrajini, koji traga ostavlja i u tenisu.

– Кao sin rata, sve što mogu da kažem je da u ratu niko ne pobjeđuje. Rat je najružnija stvar u životu, najgori izum čovjeka, najgora ideja u istoriji. Vidio sam patnju i siromaštvo u svojoj zemlji, jedino što možete da uradite je da se molite Bogu da se to završi sutra. Rat otvara prazninu u svakoj porodici, zato ne mogu podržati bilo kakav rat protiv bilo koje zemlje – zaključio je Novak, a prenosi Nova.rs.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube