26.7 C
Banja Luka

Zahtjevi: Promjena uređivačke poliitke i ostavka direktora i urednika RTRS-a

Opozicioni protest održan je večeras ispred zgrade RTRS-a u Banjaluci. Najavljeno još protesta, a među zahtjevima je zatraženo da rukovodstvo RTRS podnese ostavku i promijeni uređivačku politiku.

Nebojša Vukanović je na kraju pročitao zahtjeve da RTRS promijeni uređivačku politiku i da direktor i urednici podnesu ostavku.

https://youtu.be/DcNJsIB8D9Q

18.45 – Istrajaćemo u ovoj borbi, narod je sa njima i izborićemo se protiv korupcije i kriminala…Nije pokradena Jelena, nego narod – kazao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

On se tokom obraćanja osvrnuo i na JS RTRS u kome se, kako je kazao, fabrikuju vijesti.

Okupljeni su skandirali Jeleni, ali i „Mile lopove“!

18.38 – Oni su lažni pobjednici, pokrali su ove izbore i sa tim se nećemo pomiriti- kazala je Jelena Trivić, opozicioni kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Svaki dan ćemo ih posjećati da je to lažna pobjeda i mogu je okačiti mačku o rep“, kazala je Trivićeva i dodala da možda ovi neće ni dočekati četiri godine mandata. Borićemo se i biće nas sve više i više“, kazala je Trivićeva.

Ona je poručila i RTRS-u, malom broju urednika koji diriguju lažne vijesti. „Znamo da se uređivačka poliitka vodi u kabinetima“, kazala je Trivićeva i dodala da će ukoliko nastave sa etiketiranjem otkriti imena tih urednika.

Samo da vam kažemo da na ovom nećemo stati. Razloga za to ima dosta, a jedan je i povećanje budžeta sa 10 miliona na 56 miliona“, kazala je ona i dodala da će mafiju istjerati na čistac.

U više navrata građani su skandirali „Lopovi“ i „Mile lopov“…

18.35 – Za Branislava Borenovića, lidera PDP-a. nema dileme: Jelena Trivić je pobijedila za predsjednika Republike Srpske.

-Desila se izborna krađa i mi nećemo odustati i ostaćemo uz Jelenu Trivić i tražićemo da se utvrdi odgovornost za one koji su krali glasove, kazao je Borenović…On je RTRS nazvao fabrikom laži i da je sramno njihovo izvještavanje…

18.30 – Režim će se sam urušiti, to nije funkcionisanje sistema na istini, nego na kraži glasova- kazao je zamjenik predsjendika SDS Milan Radović.

18.25 – Za Nebojšu Vukanovića nema predaje! „Istina mora izaći na vidjelo“, poručio je on.

Cilj protesta je da se ukaže na uređiačku politiku Javnog servisa, koji je, kako smatraju opozicionari, produžena ruka režima.

Na protsni skup stigli su i lideri opozicije, Jelena Trivić, Nebojša Vukanović, Branislav Borenović, Milan Radović…

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here