Naslovna Region Zaplijenjena 73 kilograma kokaina

Zaplijenjena 73 kilograma kokaina

0

Dubrovačka policija zaplijenila je 73 kilograma kokaina na području Opuzena, a uhapšena su trojica muškaraca u dobi od 35, 41 i 47 godina.

Policija je na konferenciji za novinare saopštila da je akcija izvršena u subotu uveče.

Riječ je o nastavku akcije u kojoj je krajem januara razbijen narko-lanac u Metkoviću, kada su uhapšene četiri osobe dok je peti osumnjičeni državljanin Italije koji je odranije u pritvoru.

Policija je pojasnila da je zatekla dvojicu muškaraca kako istovaraju drogu, dok je treći čuvao stražu, javlja portal „Indeks“.

„Pronašli smo 60 paketa droge, ukupno 72 kilograma i 900 grama kokaina. Protiv trojice je podnesena krivična prijava i predati su pritvorskom nadzorniku. Moramo napomenuti da je riječ o kokainu visoke čistoće koji se na ulici još miješa do dva puta“, rečeno je na konferenciji.

Navedeno je i da se pretpostavlja odakle je droga stigla, ali da takve informacije još ne mogu otkrivati.

Uskok je danas saopštio da je, na osnovu krivične prijave Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, donio rješenje o sprovođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana /1974, 1986, 1980/ zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom u sastavu zločinačkog udruženja.

Osnovano se sumnja da su se okrivljeni u subotu, 6. marta, na području Dubrovačko-neretvanske županije, prema prethodnom planu i dogovoru, povezali u zajedničko djelovanje sa za sada nepoznatom osobom iz Ekvadora s tačno određenim zaduženjima i ulogama, a radi nabavke i kupovine najmanje 72 kilograma i 900 grama kokaina, te njegovog krijumčarenja u Hrvatsku preko luke Ploče, kao i dalje preprodaje u Hrvatskoj.

Policija je okrivljene uhapsila dok su pretovarali drogu.

 

(N.N)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: