Naslovna Najnovije „Zaslužio sam da mi DIGNU SPOMENIK“ Đajić tvrdi da kokain nikada nije...

„Zaslužio sam da mi DIGNU SPOMENIK“ Đajić tvrdi da kokain nikada nije vidio i da je maksimalno posvećen poslu

0

Nema tog pitanja na koje generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srpske i poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Srpske Vlado Đajić neće odgovoriti sa “ja sam najbolji” i “jedini sam u istoriji koji je to uradio”.

On je razgovoru govorio o duplim funkcijama, o spomeniku za koji je uvjeren da ga je zaslužio i o burnom noćnom životu koji vodi između brige o pacijentima i brige o poštovanju Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske.

Đajić je za početak prokomentarisao prijedlog Milorada Dodika o ukidanju duplih funkcija.

– Ništa nije crno-bijelo. Nekima treba ukinuti i jednu funkciju. Treba analizirati ko šta radi i kako radi i da li je sposoban da radi i taj jedan posao. Ja nisam želio nijednu funkciju. Nisam ni bio član partije do prije nekoliko godina – rekao je Đajić.

– Izabran sam na mjesto direktora UKC Srpske kao jedan od najboljih ljekara. UKC je tada bio u katastrofalnom stanju. Trebao sam da popravim stvari i pokazao sam da mogu to da uradim. Bio je konkurs u septembru, prije izbora. Komisija je izabrala mene. Onda su došli izbori. Stavljen sam na listu. Narod je želio da ja budem poslanik. Nekorektno je prema narodu da se povučem i da omogućim nekome ko je imao dvije hiljade glasova da predstavlja volju naroda umjesto mene, koji sam osvojio 29.000. Ja sam legalista i smatram da ovo pitanje treba da se riješi zakonski. Ne uživam ni u jednoj funkciji. Patim se svaki dan i u bolnici i u Skupštini – priznao je on.

Rekao je i kome, po njegovom mišljenju, treba ukinuti i tu jednu funkciju.

– Ne bih o imenima. Naravno da ima i takvih. Boli me duša kada to vidim. Neki prespavaju mandat i ministra i direktora. Čekaju da neko drugi uradi njihov posao. Radio sam po 20 sati dnevno da bih stigao sve. Rekao sam sebi da ću ostaviti sve ako vidim da UKC trpi zbog drugih obaveza – istakao je Đajić.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Na pitanje da li UKC trpi zbog njegovog političkog angažmana, Đajić je rekao: “Ne trpi. Ja sam maksimalno posvećen tom poslu. UKC je u najvećem razvoju u svojoj istoriji.”

Đajić je prokomentarisao i problem grijanja u UKC.

– Ja sam čovjek dijagnostičar i kliničar i sve radim šahovski. Nisam napravio nijedan loš potez. Locirao sam grijanje kao jedan problem. Potrošio sam tri godine na tender za grijanje. Žalbe, rokovi, regulativa, ali i to sam priveo kraju. Potpisujemo ugovor sa međunarodnom firmom i počinje zamjena kotlova i grijanja. Grijanja nije bilo pola dana i to se dešavalo stotinu puta do sada. Stari su kotlovi i plamenici i to se moralo dešavati – istakao je.

Osim grijanja, jedno od važnijih pitanja, kada se priča o UKC, je i pitanje nove garaže.

– Garaža će biti gotova za pola godine. To je projekat kojem se dive svi stručnjaci iz inostranstva. Sve ostalo bi neko napravio umjesto mene, ali za garažu sam zaslužio da mi podignu spomenik ispred UKC Srpske. Nijedan pogrešan potez nisam napravio. Sve radim zbog naroda i Republike Srpske – – priznao je Đajić.

Na pitanje da li na svoj račun ima i neku kritiku, a ne samo pohvale, rekao je:

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Ja sam svoj najveći kritičar. Najveća kritika je što sam nekorektan prema zaposlenima, pa ih tjeram da još više rade. Teško je mene pratiti – ističe on.

Direktor UKC istakao je i da nam ne nedostaje doktora.

– Ne. Ja sam jedini direktor u istoriji UKCSrpske koji je zaposlio 300 ljekara i hiljadu sestara – nastavlja Đajić.

Nije bilo moguće ni da preskoči temu koja je uzburkala mreže, a to je informacija iz opozicije da se pacijenti pregledaju u prostorijama Gradskog odbora SNSD u Banjaluci.

– Kako ćemo pregledati pacijente u prostorijama? Svaki dan održavamo neka predavanja iz raznih oblasti u prostorijama SNSD, pa i predavanja iz zdravstva. Njima je zapalo u oko što je moje predavanje o prevenciji moždanog udara u prostorijama SNSD slušalo 700 penzionera. Odlučili smo da te pacijente pregledamo besplatno. Nije to pravi pregled, pregledaćemo ih pravo u ordinaciji – ističe Đajić.

Vlado Đajić se osvrnuo i na komentare da vodi burni noćni život i da zbog toga ne može voditi UKC Srpske kako bi trebalo.

– Oni su bolesni. Pominju moj privatni život. Ko to kaže, taj nije normalan. Ko kome ima pravo da uskrati noćni život? Ne pijem, ne pušim, pa su izmislili i da se drogiram. Kokain nisam vidio u životu, kamoli da ga koristim. Normalan sam čovjek: izađem sa drugarima i popijemo po piće. Moram pokazati da nisam krut i težak čovjek. Ne pravim probleme. Nisam nikada pravio incidente – kaže Đajić.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Odgovorio je i na pitanje zašto SNSD ne da budžet gradu Banjaluci.

– Nije tačno. I prošle godine smo usvojili i budžet i rebalans budžeta. Grad pliva u parama, ali on ne zna – ističe.

Objasnio je i na koga misli kada kaže “on ne zna”, piše Oslobođenje.

– Gradonačelnik i njegova ekipa ne znaju ništa. Tolike pare su uzeli i investirali samo tamo gdje oni imaju koristi i gdje mogu da se ugrade. Obišao sam sva sela po deset puta i katastrofalno je stanje na terenu. Nikad nismo imali više para, a nikad lošije nije bilo. Nije budžet dječja igraonica u kojoj se igra ko kako hoće. Moraju se odrediti prioriteti.

Odgovorio je i na pitanje zašto SNSD smetaju novi park i nova radna mjesta.

– Nije to novi park. Ucrtali su zgrade pored Vrbasa. Park je maska da bi oni gradili svoje zgrade – zaključuje Vlado Đajić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube