Naslovna Republika Srpska Zašto se još čeka na gradnju zgrade onkologije?

Zašto se još čeka na gradnju zgrade onkologije?

0

Rukovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske tvrdi da je sve što se radi na izboru ponuda izvođača radova na gradnji zgrade onkologije po zakonu i transparentno. Tvrde da u ovoj ustanovi nikada nisu namještali tendere.

Sve što radimo u skladu je sa Zakonom o javnim nabavkama i ne želimo da se upuštamo u gradske tračeve, objašnjavaju iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Inače, Kancelarija za razmatranje žalbi po drugi put je, zbog žalbe jednog ponuđača, obustavila postupak odabira ponuđača za izgradnju zgrade onkologije.

Niko ne spori potrebu da pacijenti dobije moderan objekat kažu u opoziciji. Slobodan Stanić, član SDS Tima za zdravstvo i bivši ministar zdravlja pita, međutim, ako je sve rađeno u skladu sa zakonom zašto reaguje Kancelarija za razmatranje žalbi.

Stanić kaže i da bi istražni organi trebali da obrate pažnju na kontakte koji se ostvaruju u cilju dogovaranja poslova u zdravstvu Srpske.

UKC Republike Srpske raspisao je javni tender za odabir izvođača radova na izgradnji novog objekta za pružanje zdravstvene zaštite oboljelima od malignih bolesti u Srpskoj.

Projekat je vrijedan 56 miliona maraka. Kancelarija za razmatranje žalbi po drugi put obustavlja postupak zbog žalbe jednog od ponuđača, iako je nakon pve reakcije te Kancelarije Univerzitetski klinički centar mijenjao uslove iz tendera.

(BN)